Oversigts Link
Oversigt klik
Sidste nyt på siden:
Fotoreportager
referater,artikler,osv.


Dato 16-11 Nørby - P...
Dato 25-01 Logitech ...
Dato 26-10 Jan Dupon...
Dato 15-02 Metrum hygge
Dato 30-03 Lytning
Downloads
Lytteposten før ordi... 3732
Årsregnskab 2011-2012 2
4. Lytteposten før k... 3702
3. Lytteposten før k... 3608
Indkaldelse_til_gene... 2
Dato 25-01 Logitech Squeezebox
Referat af klubmødet fredag den 25.01.2013 med test af modificeret Logitech Squeeze box vs CD-drev samt NAD M51 via PC vs CD-drev.

Part 1: Erlend og Henrik Wallenius havde forberedt sig indgående til tænderne med mange musik-stykker til sammenligningsgrundlags ml. Squeeze Boxen og CD-drevet. Og man(d) var klar til kampstart kl. 1900, hvilket altid er prisværdigt.

Udstyret så således ud denne aften:
 • Klubbenskumme fryser, som poweramp.
 • Klubbens højttalere og kabler
 • Logitech Squeeze Box med modificeret PSU af Morten Becker
 • BOTWS PSU med indbygget SBoster til Squeeze Box ( blev implementeret senere i forløbet)
 • Erlends DAC/Pre
 • Erlends Heed CD-drev

I Part 1 stod kampen ml. cd-drev og Squeeze boxen - begge forbundet til DAC/ Pre´en. Henrik W. fortalte at Squeeze Boxen er blevet modificeret af Morten Becker – primært strømforsyningen bl.a. med BlackGate. Erlend og Henrik havde fint sørget for varieret musik til test via Squeeze boxen og CD-drevet; dejligt at se (en af referentens kæpheste ”vær forberedt”  ) Squeeze boxen var connected via USB kabel / indgang til DAC/Pre´en.

Efter de herrer Nilau og Johansen havde fået luft for deres egne frustrationer – så kunne testen begynde 
Hvordan lød det så – Squeeze boxen lyder ganske udmærket, men er blot ikke high-end i forhold til CD-drevet – der blev bl.a. givet udtryk for følgende blandt et dejligt stort fremmøde på 21 personer:

 • Bedre dynamik via CD-drevet
 • Bedre overblik via CD-drevet
 • Mere ”fnidder” via Squeeze boxen
 • Bas – mere fysisk tilstede via CD-drevet

En af numrene, der blev afspillet via Squeeze boxen og CD-drevet var fra ” JAZZ AT THE PAWNSHOP” - den blev afspillet nogle gange, da en venlig sjæl havde medbragt en BOTWS PSU med indbygget SBoster til en Squeeze Box.

Dette gjorde Squeeze boxen klart mere konkurrence-dygtig ifht. CD-drevet – ”Gap´et blev bestemt gjort mindre af en klasse PSU til denne Squeeze box – og det kan heller ikke udelukkes at BlackGate kondensatorene i den modificerede PSU fra Morten Becker, ikke var tilspillet tilstrækkeligt. Som altid – betyder en kvalitesstrøm-forsyning en hel del.
Så var det dømt kaffepause – og hvilken kaffepausen - med Dennis´ Irma-kvali kaffe og småkager/ vanillekranse til at skylle alle ”løgn-historierne” ned med.

Part 2 – efter pausen - udstyr - ekstra
 • NAD M51 DAC/Pre
 • IBM 17” skræm
 • PC
Torben Balleby havde medbragt en kærkommen hemmelig gæst i form af en NAD M51 DAC/Pre, som blev streamet via en pc og der var sat en ”Ibber-man” skærm op, så man kunne se hvad der lå på harddisken af gode ”varer”. Pc´en var connected via HDMI på NAD M51´eren.

Testen rullede i gang med bl.a. Dire Straits / Mark K. – men noget var galt – det var kontinueligt ekstra ”rum” på alt – meget kunstigt at lytte til. Torben gjorde opmærksom på at der blev afspillet via et tillægs-software – JPLAY – dette blev deaktiveret – og så skete der ”ting og sager” – det var tydeligt at PC/NAD M51 comboen nu spillede på et højt niveau – med stor luftighed og ”live”-stemning, men måske også en lidt større fokusering fra øvre mellemtone og op ?

Tilkendegivelserne fra salen var bl.a. følgende:
 • Stor luftighed via NAD M51/PC´en
 • Større/mere naturlighed via CD-drevet
 • List slankere / mindre krop via pc
 • Knapt så meget ”slam” på kontrabassen via pc´en
Det var ikke annonceret at der også skulle være en ”surround” aften, men der var en del tale under testen – der henstilles til at der ”kun” kan formidles meninger / kommentarer i musik-pauserne og i selve pausen – det er ikke specielt respektfuld for arrangøren/erne af arrangementet – eller for de medlemmer, der gerne vil lytte til musikken – uanset at det efter ”nogens” mening lyder af r.. – på forhånd tak 

Næste klub-arr. er den 15. feb 2013 kl. 1900 hvor Christian opfordre medlemmerne til at tage musik med – gerne orig. CD´er – de lyder som regel bedst. Det vil ikke blive testet ”apparater” / kabler m.v. denne dag – dette er en musik-aften only 
Metrum Octave mini Dac. Det er en NOS dac til 6000kr. + Aune drev, og en anden ”kvali” Pre, hvis ikke klubbens Pre bliver klar – skal der spilles på.

Referent: Martin Ibenhard

d. august 15 2013 20:31:49 · 0 Kommentar(er) · 31291 Fremvisninger · Udskriv
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registeret bruger for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Indlogning
for
klubmedlemmer
Brugernavn

KodeordGlemt kodeord klik her.
Begivenheder
<< Januar 2021 >>
Ma Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ingen begivenheder.